2. července 2012

Okurková zeleninová polévka

salátová okurka, mrkev, celer, brambory,vegeta, máslo, kuřecí nebo vepřový vývar, nové koření, celý černý pepř, cibule,sůl, kysaná smetana
Z 2 až 31 vody, cibule, koření, soli a kostí (vepřová žebra, kuřecí kosti) uvaříme vývar.Připravíme si zeleninu - nastrouháme mrkev, celer, oloupeme a pokrájíme na kostičky 3 až 4 brambory. Oloupanou sladkou okurku nastrouháme nahrubo, na pánvičce rozpustíme kousek másla a osmažíme okurku. Hotový vývar scedíme do většího hrnce, přivedeme do varu, přidáme osmaženou okurku, strouhanou zeleninu,nakrájené brambory. Vaříme dokud brambory nezměknou. Dochutíme vegetou a přidáme kysanou smetanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat