mréna, 20 g sušených hřibů, 4 lžíce oleje, 200
g rajčat, 3 stroužky česneku, mletý pepř, pažitka a sůl, na přílohu : 800 g
brambor, cibule, 60 g slaniny, lžíce hladké mouky, 70 g másla, citrón, sůl
Marénu rozdělíme na poloviny, odstraníme
páteř. Obě poloviny potřeme česnekem utřeným se solí a zprudka opečeme na
oleji. Houby asi na 3 hodiny namočíme do studené vody. Opečené porce ryby
podlijeme horkou vodou, v níž jsme máčeli houby, přidáme houby a zvolna dusíme.
Později přidáme na kolečka nakrájená rajčata a dodusíme do měkka. Podle chuti
osolíme a opepříme. Příloha : brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je
nakrájíme na kolečka. Na drobně nakrájené slanině krátce osmahneme jemně
nakrájenou cibuli, přidáme máslo a vše zaprášíme moukou. Promícháme s brambory,
opepříme, osolíme a na větší pánvi opečeme do zlatova. Opečené brambory
pokapeme citrónovou šťávou a posypeme strouhanou citrónovou kůrou.
Žádné komentáře:
Okomentovat