4. února 2010

Palačinky plněné kuřecím masem a houbami

1 malý pomeranč,150 g hladké mouky,3 vejce,1/2 lžičky soli,2 snítky čerstvého tymiánu,nebo 1 lžička sušeného,50 g rozpuštěného másla,375 ml mléka
Na náplň: 5 jarních cibulek,250 g čerstvých mladých hub,citrónová šťáva,500 g kuřecího masa,sůl, pepř,200 g zakysané smetany,olej

Pomeranč dobře omyjte, osušte a nastrouhejte z něj kůru. Pokud byl chemicky ošetřený, použijte raději sušenou mletou pomerančovou kůru. Šťávu z pomeranče vymačkejte a použijte do náplně. Smíchejte mouku, vejce, pomerančovokůru, sůl a odrhnuté lístky tymiánu. Šlehejte metličkou a střídavě přidávejte rozpuštěné máslo a mléko.Ušlehejte polotekuté těsto bez žmolků, přikryjte je a nechte 30 minut odpočinout. Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Houby nakrájejte na tenké plátky a ihned je zakapejte citrónem. Maso nakrájejte na proužky.Smetanu smíchejte s pomerančovou šťávou. Rozehřejte na pánvi trochu oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečte. Potom je osolte, opepřete, vyjměte z pánve a odložte stranou. Zahřejte na pánvi znovu trochu oleje,3 minuty na něm prudce opékejte houby, přidejte jarní cibulky a restujte ještě 2 minuty, vmíchejte maso a zakysanou smetanu se šťávou z pomeranče a odstavte. Z těsta usmažte 8 palačinek, naplňte je masovou směsí a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat