5. února 2010

Gratinované žampiony se špenátem

600 g žampionů,800 g čerstvého špenátu nebo čtyřboče či listů mangoldu (může být i mražený,ale celé listy, nikoliv protlak),olej,2 cibule,160 g tvrdého sýra,3 stroužky česneku,petrželová nať,400 g brambor,kmín,sůl, pepř
Špenát omyjte, povařte v mírně osolené vodě, sceďte a nechte okapat. Na rozehřátém oleji zpěňte cibuli,přidejte pokrájené špenátové listy, cca. tři minuty poduste a ochuťte česnekem rozetřeným se solí. Žampiony očistěte, vylomte nožičky, ty jemně usekejte, přidejte strouhaný sýr, petrželovou nať, ochuťte solí a pepřem, směsínaplňte žampionové kloboučky. Ty vložte otevřenou stranou nahoru do zapékací misky a v troubě zapečte.Podávejte s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat