Maso očistíme, omyjeme, lehce naklepeme a vložíme do hrnce. Zalijeme 1,5 litrem vody a přikryjeme poklicí. Na mírné teplotě uvaříme maso do měkka, tj. asi po 1 - 1 1/2 hodině. Maso vyjmeme a vývar přecedíme.Zelí nakrájíme na hrubší kousky, kořenovou zeleninu a cibuli na nudličky a brambory na kostky. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Vložíme ji do připraveného vařícího vývaru, přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky, bobkový list, pepř, 1 lžíci octa, sůl a vaříme 20 minut. Hotový boršč ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme nakrájené maso a rozsekanu petrželku nebo kopr. Podáváme s kyselou smetanou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Pravý boršč
40 dkg hovězí přední maso nebo skopové maso, 20 dkg červená řepa, 30 dkg čerstvé bílé zelí, 25 dkg brambory, 2 mrkev, malá petržel, cibule, 2 stroužky česnek, 5 dkg rajčatový protlak, 3 dkg máslo, ocet, sůl ocet, sůl, petrželka nebo kopr, kyselá hustá smetana
Maso očistíme, omyjeme, lehce naklepeme a vložíme do hrnce. Zalijeme 1,5 litrem vody a přikryjeme poklicí. Na mírné teplotě uvaříme maso do měkka, tj. asi po 1 - 1 1/2 hodině. Maso vyjmeme a vývar přecedíme.Zelí nakrájíme na hrubší kousky, kořenovou zeleninu a cibuli na nudličky a brambory na kostky. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Vložíme ji do připraveného vařícího vývaru, přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky, bobkový list, pepř, 1 lžíci octa, sůl a vaříme 20 minut. Hotový boršč ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme nakrájené maso a rozsekanu petrželku nebo kopr. Podáváme s kyselou smetanou.
Maso očistíme, omyjeme, lehce naklepeme a vložíme do hrnce. Zalijeme 1,5 litrem vody a přikryjeme poklicí. Na mírné teplotě uvaříme maso do měkka, tj. asi po 1 - 1 1/2 hodině. Maso vyjmeme a vývar přecedíme.Zelí nakrájíme na hrubší kousky, kořenovou zeleninu a cibuli na nudličky a brambory na kostky. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Vložíme ji do připraveného vařícího vývaru, přidáme vařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky, bobkový list, pepř, 1 lžíci octa, sůl a vaříme 20 minut. Hotový boršč ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme nakrájené maso a rozsekanu petrželku nebo kopr. Podáváme s kyselou smetanou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat