Pokud připravuji řízky nebo omáčku z nevykostěné kotlety, zbyde mi kost, z které připravím chutnou polévku. Do hrce s vodou dám kost, sůl a koření a vařím ji až maso na kosti změkne. Vyndám kost, oberu kousky masa a vrátím je do vývaru, do kterého ještě přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu, bílou část naťové cibulky a na nudličky nakrájenou zeleninovou papriku. Když je zelenina měkká, polévku zahustím kapáním, které si připravím z vejce a mouky. Vařím ještě asi deset minut. Polévku dochutím a ozdobím pokrájenou zelenou natí z cibulky.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Vývar z vepřové kosti
kost vyřízlá z kotety, mrkev, petržel, 0,5 menšího celru, 1,5 l vody, paprika, naťová cibulka, 4 kuličky pepře, bobkový list, 2 kuličky nového koření, sůl, vajíčko, lžíce mouky
Pokud připravuji řízky nebo omáčku z nevykostěné kotlety, zbyde mi kost, z které připravím chutnou polévku. Do hrce s vodou dám kost, sůl a koření a vařím ji až maso na kosti změkne. Vyndám kost, oberu kousky masa a vrátím je do vývaru, do kterého ještě přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu, bílou část naťové cibulky a na nudličky nakrájenou zeleninovou papriku. Když je zelenina měkká, polévku zahustím kapáním, které si připravím z vejce a mouky. Vařím ještě asi deset minut. Polévku dochutím a ozdobím pokrájenou zelenou natí z cibulky.
Pokud připravuji řízky nebo omáčku z nevykostěné kotlety, zbyde mi kost, z které připravím chutnou polévku. Do hrce s vodou dám kost, sůl a koření a vařím ji až maso na kosti změkne. Vyndám kost, oberu kousky masa a vrátím je do vývaru, do kterého ještě přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu, bílou část naťové cibulky a na nudličky nakrájenou zeleninovou papriku. Když je zelenina měkká, polévku zahustím kapáním, které si připravím z vejce a mouky. Vařím ještě asi deset minut. Polévku dochutím a ozdobím pokrájenou zelenou natí z cibulky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat