21. ledna 2017

Vývar z vepřové kosti

kost vyřízlá z kotety, mrkev, petržel, 0,5 menšího celru, 1,5 l vody, paprika, naťová cibulka, 4 kuličky pepře, bobkový list, 2 kuličky nového koření, sůl, vajíčko, lžíce mouky
Pokud připravuji řízky nebo omáčku z nevykostěné kotlety, zbyde mi kost, z které připravím chutnou polévku. Do hrce s vodou dám kost, sůl a koření a vařím ji až maso na kosti změkne. Vyndám kost, oberu kousky masa a vrátím je do vývaru, do kterého ještě přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu, bílou část naťové cibulky a na nudličky nakrájenou zeleninovou papriku. Když je zelenina měkká, polévku zahustím kapáním, které si připravím z vejce a mouky. Vařím ještě asi deset minut. Polévku dochutím a ozdobím pokrájenou zelenou natí z cibulky.

Žádné komentáře:

Okomentovat