11. ledna 2017

Kuřecí prsíčka na sladkokyselo

4 kureci vykostena prsicka, 2 velke zelene papriky, 1 velka cibule, 3 mrkve, 4 platky konzervovaneho ananasu, 2 lzice sojove omacky, 2 lzice octa, 2 lzice hnedeho cukru, 3 lzice rajcatoveho protlaku, 3 lzice ryzoveho vina nebo sucheho sherry ci sucheho vermutu, 1 lzicka kukuricne moucky, 2 lzice hladke mouky, 3 lzice oleje, sul, pepr
Mirne osolena kureci prsicka poprasime moukou a na rozpalenem oleji v panvi WOK na nizsim plameni osmahneme po obou stranach dohneda, premistime na papirovy ubrousek, aby se maso zbavilo prebytocneho tuku, a uchovavame v teple. Drobne pokrajenou papriku, cibuli a mrkev spolecne osmahneme, vmichame sojovou omacku s octem, cukrem, rajcatovym protlakem, vinem a 2 dl vody, uvedeme do varu a na snizenem ohni pak pod poklickou podusime domekka. Pote vmichame kukuricnou moucku rozmichanou v trosce vody, na kosticky pokrajeny ananas, vratime zpet kureci prsicka a spolecne vse prohrejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat