14. ledna 2017

Královské paštičky

1 lístkové těsto, rozkvedlaný žloutek, 0,5 l masového vývaru, 250 g kuřecích prsíček, bobkový list, cibuli, 20 g másla, 150 g žampiónů, lžíci hladké mouky, 1/8 l smetany, sůl, žloutek, bílý pepř, lžičku worcesteru, lžíci citrónové šťávy
Rozmražené těsto rozkrojíme na 8 čtverců 6x6 cm, střed vykrojíme, zbytky vyválíme a nakrájíme na 4 čtverce, na každý dáme 2 vykrojené, vnitřek a povrch potřeme žloutkem.Pečeme 5 min., potom teplotu snížíme. Maso, bobkový list a cibuli dáme do vroucího vývaru a vaříme 20 min. Z másla a mouky uděláme jíšku, vmícháme vývar a omáčku vaříme až zhoustne. Houby rozkrájíme na čtvrtky, přidáme do omáčky a vaříme 5 min. Přidáme maso nakrájené na kostičky. Smetanu a žloutek rozkvedláme, zamícháme do ragú, nevaříme. Ochutíme. Paštičky naplníme ragú a servírujeme s řezy citronu a worcestrovou omáčkou. Paštičky plněné ragú jsou klasickou specialitou mnoha mezinárodních kuchyní.

Žádné komentáře:

Okomentovat