Cesnekem vymazeme zapekaci misku nebo pekacek a pote jej dobre vymazeme tukem. Na dno rozlozime polovinu oloupanych a na platky pokrajenych brambor. Okorenime a osolime. Na rozehratem oleji osmahneme mlete maso a opeceme dohneda. Okorenime a dame na brambory. Na maso rozlozime zbyvajici cast brambor pokrajenych na platky a opet pokorenime. Pokrrm vlozime do predhrate trouby a zapeceme. V mlece rozmichame vejce, nalijeme je na zmes a peceme. Pred koncem tepelne upravy povrch pokrmu posypeme nahrubo nastrouhanym syrem a dopeceme dozlatova. Hotovy pokrm rozdelime na porce a dolnime zeleninovym salatem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
13. ledna 2017
Bramborový pekáček
2 strouzky cesneku, tuk na vymazani zapekaci misky nebo pekacku, 6-7 vetsich brambor, drceny kmin, mlety pepr, mleta sladka a paliva paprika, sul, 1 lzice oleje, 300 g mletiho masa, 2 dl mleka, 3 vejce, asi 100 g tvrdeho syra
Cesnekem vymazeme zapekaci misku nebo pekacek a pote jej dobre vymazeme tukem. Na dno rozlozime polovinu oloupanych a na platky pokrajenych brambor. Okorenime a osolime. Na rozehratem oleji osmahneme mlete maso a opeceme dohneda. Okorenime a dame na brambory. Na maso rozlozime zbyvajici cast brambor pokrajenych na platky a opet pokorenime. Pokrrm vlozime do predhrate trouby a zapeceme. V mlece rozmichame vejce, nalijeme je na zmes a peceme. Pred koncem tepelne upravy povrch pokrmu posypeme nahrubo nastrouhanym syrem a dopeceme dozlatova. Hotovy pokrm rozdelime na porce a dolnime zeleninovym salatem.
Cesnekem vymazeme zapekaci misku nebo pekacek a pote jej dobre vymazeme tukem. Na dno rozlozime polovinu oloupanych a na platky pokrajenych brambor. Okorenime a osolime. Na rozehratem oleji osmahneme mlete maso a opeceme dohneda. Okorenime a dame na brambory. Na maso rozlozime zbyvajici cast brambor pokrajenych na platky a opet pokorenime. Pokrrm vlozime do predhrate trouby a zapeceme. V mlece rozmichame vejce, nalijeme je na zmes a peceme. Pred koncem tepelne upravy povrch pokrmu posypeme nahrubo nastrouhanym syrem a dopeceme dozlatova. Hotovy pokrm rozdelime na porce a dolnime zeleninovym salatem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat