Mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme a přidáme na rozehřáté máslo. Tuto směs 5 minut zahříváme v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Houby očistíme a nakrajíme na menší koustky a přidáme společně s 2 l vody a stroužkem česneku do hrnce se zeleninovou směsí. Osolíme a okořeníme cca 2 lžičky soli a 1 lžička pepře. Vaříme 15 minut a závěrem zahustíme jíškou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Houbová polévka se zeleninou
1 kg hub (nejlépe směs), 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks petržele, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, světlá jíška, máslo
Mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme a přidáme na rozehřáté máslo. Tuto směs 5 minut zahříváme v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Houby očistíme a nakrajíme na menší koustky a přidáme společně s 2 l vody a stroužkem česneku do hrnce se zeleninovou směsí. Osolíme a okořeníme cca 2 lžičky soli a 1 lžička pepře. Vaříme 15 minut a závěrem zahustíme jíškou.
Mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme a přidáme na rozehřáté máslo. Tuto směs 5 minut zahříváme v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Houby očistíme a nakrajíme na menší koustky a přidáme společně s 2 l vody a stroužkem česneku do hrnce se zeleninovou směsí. Osolíme a okořeníme cca 2 lžičky soli a 1 lžička pepře. Vaříme 15 minut a závěrem zahustíme jíškou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat