3 lžíce sekané bazalky, lžička tymiánu , lžíce rozmarýny ,6 lžic
olivového oleje ,300 g hrubé mouky, 2 vejce ,sůl, pepř, 150 g mozarelly ,3
lžíce strouhaného parmezánu, 2 lžíce piniových oříšků ,3 červené papriky ,250
ml vývaru, 2 lžíce kysané smetany
Bylinky
se 4 lžícemi oleje rozmixujeme na kaši. Z mouky, 2 lžic bylinek, 2 lžic
oleje, soli, pepř a trošky vody vypracujeme těsto. Zabalíme ho do utěrky a
necháme asi 30 minut odpočinout. Nastrouháme mozzarellu, smícháme ji se zbytkem
bylinek, parmazánem a piniemi. Těsto rozdělíme na 4 části a vyválíme
z nich placky. Rádýlkem je nakrájíme na čtverečky. Rozdělíme na ně náplň,
překlopíme a okraje stiskneme. Raviolli vaříme 5 minut v osolené vodě.
Očistíme papriky a nakrájíme je. Ve vývaru je vaříme asi 10 minut. Papriky
propasírujeme přes síto, ochutíme je solí, pepřem a zjemníme smetanou. Omáčkou
raviolli přelijeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat