6. března 2013

Ravioli plněné jarními bylinkami


3 lžíce sekané bazalky,  lžička tymiánu , lžíce rozmarýny ,6 lžic olivového oleje ,300 g hrubé mouky, 2 vejce ,sůl, pepř, 150 g mozarelly ,3 lžíce strouhaného parmezánu, 2 lžíce piniových oříšků ,3 červené papriky ,250 ml vývaru, 2 lžíce kysané smetany

Bylinky se 4 lžícemi oleje rozmixujeme na kaši. Z mouky, 2 lžic bylinek, 2 lžic oleje, soli, pepř a trošky vody vypracujeme těsto. Zabalíme ho do utěrky a necháme asi 30 minut odpočinout. Nastrouháme mozzarellu, smícháme ji se zbytkem bylinek, parmazánem a piniemi. Těsto rozdělíme na 4 části a vyválíme z nich placky. Rádýlkem je nakrájíme na čtverečky. Rozdělíme na ně náplň, překlopíme a okraje stiskneme. Raviolli vaříme 5 minut v osolené vodě. Očistíme papriky a nakrájíme je. Ve vývaru je vaříme asi 10 minut. Papriky propasírujeme přes síto, ochutíme je solí, pepřem a zjemníme smetanou. Omáčkou raviolli přelijeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat