50 dag hovězí kližky, 30 dag
cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 0,25 litru vývaru (stačí z
masoxu), sůl, mletý pepř, mletá paprika, 20 dag mražených nebo nakládaných hub,
2 lžíce sterilované červené papriky (proužky), 3 lžíce kečupu, pár kapek
worcesteru, 3 lžíce oleje (sádla)
Nejdříve si oloupeme cibuli a na
oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené
hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po
všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku
a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem,
mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek. Dusíme zvolna pod
pokličkou, až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar.
Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku. Společně necháme
podusit už jen pár minut. Podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s
bramboráčky. Doplníme zeleninovým salátem podle chuti a možností a sklenicí
oroseného piva.
Žádné komentáře:
Okomentovat