8. března 2013

Guláš dobrého houbaře


50 dag hovězí kližky, 30 dag cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 0,25 litru vývaru (stačí z masoxu), sůl, mletý pepř, mletá paprika, 20 dag mražených nebo nakládaných hub, 2 lžíce sterilované červené papriky (proužky), 3 lžíce kečupu, pár kapek worcesteru, 3 lžíce oleje (sádla)

Nejdříve si oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek. Dusíme zvolna pod pokličkou, až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar. Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku. Společně necháme podusit už jen pár minut. Podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s bramboráčky. Doplníme zeleninovým salátem podle chuti a možností a sklenicí oroseného piva.

Žádné komentáře:

Okomentovat