8. března 2013

Hořčicová francouzská omáčka

200 ml voda, 4 lžíce ostrá francouzská hořčice, 2 lžičky škrobová moučka, 200 g máslo, pepř, sůl

Omáčku připravíme ve vodní lázni. Do většího hrnce s vroucí vodou vložíme menší hrnec, vsypeme hořčici a za stálého míchání přidáváme do hořčice po malých kouscích máslo. Počkáme, až se každý kousek másla dokonale spojí s hořčicí, teprve potom přidáme další. Když vmícháme celé množství másla, přidáme škrobovou moučku, promícháme, přilijeme vodu, prohřejeme, osolíme a opepříme. Hořčicová francouzská omáčka se podává v malém množství k opečené nebo grilované rybě. Každou porci ryby přelijeme na talíři jednou lžící hořčicové francouzské omáčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat