8. března 2013

Omáčka k masům

2 lžíce máslo,  lžíce solamyl, cibule, 2 dl voda, lžíce sójová omáčka tmavá, hovězí bujon - kostka, vegeta, pepř, grilovací koření 

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo a cibuli na něm pomalu restujeme dozlatova. Zalijeme vodou, rozdrobíme kostku bujonu, přidáme lžíci tmavé sójové omáčky a necháme provařit. Ve troše vody si rozmícháme solamyl a základ omáčky zahustíme. Můžeme zahustit také moukou nebo hotovou jíškou. Rozředíme podle potřeby. Omáčku můžeme dochutit pepřem, grilovacím kořením nebo vegetou. Podáváme ji k restovaným masům u kterých není výpek ani žádná jiná omáčka.

Žádné komentáře:

Okomentovat