přílohový salát : Rajče v salátu - 4 rajčata, lollo rosso, lollo biondo, ledový salát, balsamico ocet, olivový olej
Srnčí kýtu očistíme, osolíme a opepříme, na pekáči rozpálíme olej, do kterého vhodíme několik bobulek jalovce. Poté na něm zprudka opečeme ze všech stran kýtu. Přidáme na osminky nakrájenou cibuli, část vlašských ořechů a část koňaku. Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 C po dobu 40 minut. Po upečení maso vyndáme a do výpeku přidáme zbylé ořechy a med. Dochutíme solí, pepřem a zahustíme škrobovou moučkou. Vložíme maso zpět, přelijeme koňakem a zapálíme. Maso krájíme na plátky, přeléváme omáčkou a podáváme s bramborovými pusinkami. Salát : Rajčata nakrájíme na menší kostky a smícháme se všemi druhy natrhaných salátů a zastříkneme zredukovaným balsamicovým octem a olivovým oleje.
Žádné komentáře:
Okomentovat