Droždí promícháme s cukrem, rozředíme vlažným mlékem, přidáme trochu mouky a necháme vykynout. Do zbytku mouky přidáme podtupně vejce, cukr, sůl, lžíci oleje, mléko ( trochu si necháme na pozdější rozdělání tvarohu) a vykynutý kvásek. Směs pečlivě promícháme a vypracujeme v hladké těsto, které necháme v teple kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme na silnější plát. Tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolečky. Dáme na pomoučené prkénko, přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut kynout. Mezitím si připravíme povidla. Švestky řádně omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky.Dáme je do kastrolu, přidáme lžíci cukru, trochu vody a asi 10 minut povaříme. Pak přidáme švestková povidla a za stálého míchání vše svaříme. Švestkový "rozvar" necháme dokonale vychladnout. Na pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Do středu vdolečků uděláme palcem důlek a touto stranou je vkládáme do horkého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a mlékem. Vdolky potřeme povidly a ozdobíme tvarohem a mátou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
10. září 2010
Dolky z povidel
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat