6. září 2010

Plíce po vídeňský

po 300 g srdce, plíčky, jazyk, svazek polévkové zeleniny, bobkový list, 6 zrnek nového koření, kousek citronové kůry, 1/8 bílého vína, 40 g másla , 40 g mouky, 50 g cibulových kostiček, sůl, pepř, 1 lžice octa
Vnitřnosti očistíme, omyjeme a vaříme se zeleninou, kořením, vínem a takovém množství vody, aby byly ponořené.Jazyk sloupněte a se srdcem a plíčky nakrájejte na nudličky. Cibuli osmahněte do zlatova , zaprašte moukou, zalijte procezeným vývarem s octem a povařte na hustou omáčku. Maso v ní prohřejte a dochuťlovou jíšku. Zalijeme ji po částech vývarem z plíček, dobře rozmícháme a povaříme. Pak šťávu scedíme, zeleninu zbavenou koření propasírujeme, nebo rozmixujeme, do šťávy, přidáme maso a krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlanou smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti okyselíme citrónovou šťávou nebo přisolíme. Přílohy: houskový knedlík nebo jen chléb.

Žádné komentáře:

Okomentovat