Smícháme dohromady hrubou mouku, tuk, sůl. 1 polévkovou lžíci cukru, droždí. vejce a citronovou kůru. Elektrickými hnětacími metlami vše dobře propracujeme, přičemž postupně přiléváme mléko. Potom těsto dál hněteme, až se na něm začnou tvořit bubliny a bude se uvolňovat od okraje mísy. Necháme je na teplém místě přibližně 30 minut kynout.Těsto ještě jednou prohněteme a rozdělíme na dvě poloviny. Z každé uděláme váleček, který rozkrájíme na 5 kousků. Tyto kousky těsta naplocho stiskneme a do středu každého z nich dáme 1 kávovou lžičku švestkových povidel. Potom je přehrneme a uděláme z nich knedlíky.V hrnci přivedeme k varu vodu a nad ní dáme děrovanou pařákovou vložku tak, aby zůstala nad vodou. Na ni položíme vždy 2 až 3 knedlíky najednou a pod poklicí je v páře asi 20 minut vaříme. Uvařené knedlíky špejlí dvakrát nebo třikrát propíchneme. Mák smícháme se zbytkem cukru. Máslo rozehřejeme, nalijeme na knedlíky a ty pak podáváme na stůl posypané oslazeným mákem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
4. května 2010
Knedlíky s povidly
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat