23. července 2012

Špagety s bazalkou

250 g špaget,lžíci olivového oleje,250 g třešňových rajčátek nakrájených na polovinu,1-2 velké stroužky česneku jemně rozdrcený,50 g rokety,trochu čerstvé bazalky, může být i sušená,130 g Mozzarelly nastrouhané nebo nakrájené na kousky, sůl, pepř
Špagety uvaříme v osolené vodě, tak aby byly pevné na skus. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme nakrájená rajčata, česnek, roketu a bazalku. Osolíme, opepříme a promícháváme, aby lístky zavadly a rajčata se začala scvrkávat. Tento proces trvá jen chvilku. Potom špagety vrátíme do hrnce a posypeme sýrem. Dáme na střední oheň a všechno opatrně promícháme, nejlépe vidličkami až sýr změkne. Podávejte horké, aby sýr nezgumovatěl.

Žádné komentáře:

Okomentovat