Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
27. července 2012
Pravé italské Tiramisu
balíček dětských piškotů, 250 g sýra Mascarpone (měkký tvaroh), 50 g moučkového cukru, šlehačka, 5 lžic mléka, šálek silné kávy, 2 lžíce koňaku nebo rumu, citrónová kůra
Polovinu piškotů dáme na dno dortové formy. Zalijeme polovinou kávy s koňakem. V míse rozmícháme sýr s cukrem, mlékem, citrónovou kůrou a ušlehanou šlehačkou. Polovinou krému potřeme piškoty, na ně rozložíme zbylé piškoty, pokapeme zbytkem kávy, potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme uležet v chladu. Při podávání porce zdobíme šlehačkou a kuličkou hroznového vína.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat