800 g štiky, 50 g strouhanky, 50 g másla, 1
dcl smetany, lžíce krupice, vejce, cibule, pepř, sůl, vrchovatá lžíce hrubé
mouky, 1 l vývaru, na omáčku : 3 dcl silného masového vývaru, 1 dcl smetany,
lžíce hladké mouky, lžíce citrónové šťávy, sůl, 50 g hrozinek, lžíce
strouhaného křenu
Štiku udusíme na másle, stáhneme, vykostíme a
s cibulí umeleme. Přidáme smetanu, strouhanku, krupici, vejce, pepř a sůl. Z
těsta uděláme knedlíky veliké jako citrón, obalíme je v mouce, vhazujeme do
více osoleného vroucího vývaru a vaříme 10 minut. Podáváme je s omáčkou, kterou
připravíme ze silného vývaru zahuštěného moukou rozkvedlanou ve smetaně a
povařeného s pokrájenými hrozinkami. Před podáváním omáčku osolíme a ochutíme
citrónovou šťávou a strouhaným křenem. Knedlíky lze podávat také s rajskou
omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat