27. března 2012

Vepřové řízky s hruškami a omačkou


2 pěkné zralé hrušky, 4 vepřové řízky, sůl, mletý pepř, tuk na pečení
omáčka : 1-2 lžíce hladké mouky, tuk, 2 dl vody, 2 dl bílého vína, 125 ml smetany 33%, sůl, cukr, kari koření

Hrušky oloupeme a pokrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme.Po obou stranách opečeme cca 8-10 minut a držíme v teple. Do pánve vložíme tuk a osmahneme na něm mouku. Zalijeme vodou a vínem, přidáme smetanu a společně povaříme. Pak vložíme hrušky a prohřejeme. Nakonec dochutíme a přeléváme přes maso. Doporučená příloha: Ryže, bramborové hranolky, krokety. 


Žádné komentáře:

Okomentovat