Tutova svíčková
1 kg zadního hovězího, 2 cibule, 4 mrkve, 2 petržele,
0,5 celeru, 30 pepřů, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 10 jalovčinek,
lžička tymiánu, 2 hřebíčky, úlomek badyánu, lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu,
slanina, sádlo, worchester, 1/4 l šlehačky, 0,5 l mléka, 2 lžíce hladké mouky,
citrón, cukr
Maso prošpikujeme slaninou.
Trochu slaniny necháme zpěnit na 2 lžících sádla. Na tuk dáme osmažit zeleninu
a pak vložíme osolené špalíky masa. Přidáme koření, hořčici, 2 kolečka citrónu,
lžičku cukru a kečup, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, do šťávy
přidáme trochu studeného mléka a šťávu umixujeme. Dáme na plotnu, vlijeme v
mléce rozmíchanou smetanu a mouku a necháme zavařit. Dochutíme solí,
worchesterem a citrónovou šťávou. Podáváme s knedlíkem a brusinkami na kolečku
citrónu.
Žádné komentáře:
Okomentovat