31. března 2012

Tutova svíčková

1 kg zadního hovězího, 2 cibule, 4 mrkve, 2 petržele, 0,5 celeru, 30 pepřů, 10 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 10 jalovčinek, lžička tymiánu, 2 hřebíčky, úlomek badyánu, lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, slanina, sádlo, worchester, 1/4 l šlehačky, 0,5 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, citrón, cukr

Maso prošpikujeme slaninou. Trochu slaniny necháme zpěnit na 2 lžících sádla. Na tuk dáme osmažit zeleninu a pak vložíme osolené špalíky masa. Přidáme koření, hořčici, 2 kolečka citrónu, lžičku cukru a kečup, podlijeme vodou a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, do šťávy přidáme trochu studeného mléka a šťávu umixujeme. Dáme na plotnu, vlijeme v mléce rozmíchanou smetanu a mouku a necháme zavařit. Dochutíme solí, worchesterem a citrónovou šťávou. Podáváme s knedlíkem a brusinkami na kolečku citrónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat