28. března 2012

Babiččiny koblihy


420 g hladké mouky, 30 g másla, 30 g cukru , 6 žloutků, 30 g droždí, 350 ml vlažné smetany, trochu citrónové kůry, povidla či zavařenina, olej na smažení, mouka na vysypání válu

Droždí rozdrobíme do 4 lžic vlažné smetany, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny a ochutíme citrónovou kůrou. Pak v míse smícháme s moukou, kváskem a smetanou a vymícháme hladké těsto. Na pomoučněném vále těsto rozválíme, vykrájíme kolečka, naplníme je zavařeninou a zabalíme do tvaru koblih. Ty pak na vále necháme kynout 25 min. poté je obrátíme a znovu necháme 25 min. kynout. Smažíme v rozpáleném oleji (nejlepší je koblihy fritovat).


Žádné komentáře:

Okomentovat