Droždí rozdrobíme do 4 lžic vlažné smetany,
přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky vyšleháme
do pěny a ochutíme citrónovou kůrou. Pak v míse smícháme s moukou, kváskem
a smetanou a vymícháme hladké těsto. Na pomoučněném vále těsto rozválíme,
vykrájíme kolečka, naplníme je zavařeninou a zabalíme do tvaru koblih. Ty pak
na vále necháme kynout 25 min. poté je obrátíme a znovu necháme 25 min. kynout.
Smažíme v rozpáleném oleji (nejlepší je koblihy fritovat).
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
28. března 2012
Babiččiny koblihy
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat