12. října 2010

Špenátové nudle se smetanovou omáčkou a s hříbky

špenátové nudle 500 g, olej stolní 100 g, mléko 500 g, hříbky 500 g, citronová šťáva 80 g, pepř bílý 10 g, smetana 250 g, parmazán 200 g, žloutek 10 ks
Do vařícího mléka dejte hlavičky hříbků nebo větší hříbky rozpůlené. Ochuťte solí a bílým pepřem, pokud je potřeba trochou citronové šťávy. Po 3 - 5 minutách sundejte z ohně na polovinu a přidejte smetanu se sýrem a žloutkem. Špenátové nudle uvařte ve vodě a po uvaření přidejte k omáčce. Uvařené nudle obalené hustší omáčkou s hříbky. Pokrm nesmí plavat v omáčce. Je zahuštěn pouze parmezánem a žloutky.

Žádné komentáře:

Okomentovat