27. května 2010

Králík na švestkách v černém pivu

1 králík, 100 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce cukru, 1/4 l černého piva, 6 dkg slaniny, 100 g sušených švestek, sůl, pepř, perník na strouhání nebo tvrdý chléb, citrónová šťáva
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a cibuli a orestujeme dozlatova. Zalijeme pivem a necháme povařit. Do tohoto základu vložíme maso a necháme dusit do změknutí. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme perníkem nebo chlebem, dobře provaříme a přecedíme. Do hotové omáčky vrátíme maso, přidáme vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat