1 králík, hodně česneku, hodně domácí nebo anglické slaniny, mletá paprika - pálivá i sladká, 4 velikánské cibule, párky, 20 dkg salámu, uzený špek, uzený bůček, pepř, sůl
Vyrobíme pastu z utřeného česneku, mleté papriky pálivé i sladké, pepře a soli. Domácího králíka našpikujeme dobrou uzenou slaninou všude, kde se to dá: hřbet, kýty i přední packy. Potřeme celého králíka pastou - i uvnitř. Připravíme nádivku: z uzenin: párků (telecí, pražské), salámu, uzeného špeku nebo bůčku, dáme do ní cibule nakrájené na velké kusy (nejlépe čtvrtiny), cca 4 stroužky česneku vcelku - vložíme do králíka a zašijeme nebo zajistíme jehlami. Zvenku králíka ještě opaprikujeme a nejlépe přímo na pekáči necháme 24 hodin v chladu odležet. Před pečením do pekáče pokrájíme ještě 2 ks cibule, dáme sádlo, vložíme do trouby a pečeme asi 80 minut, až je maso měkké, občas podléváme. Podáváme s čímkoliv, nejlépe s knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat