27. května 2010

Králík na paprice se slaninou

800 g králičího masa,100 g slaniny, 1 cibule, 2 dl smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, lžíčka cukru, citron, pepř, sůl

Králíčí maso rozporcujeme,osolíme a opepříme.Slaninu nakrájíme na kostičky,necháme zesklovatět a přidáme drobně nakrájenou cibuli.Zpěníme,zaprášíme sladkou mletou paprikou,promícháme a vložíme porce králíka,které po všech stranách opečeme.Pak podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.Když je maso měkké,vyjmeme je,omáčku zahustíme smetanou,ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku,provaříme a procedíme přes síto.Podle chuti můžeme přidat trochu cukru a citronové šťávy.Maso(nejlépe obrané z kostí) vložíme do omačky a dobře prohřejeme.Podáváme s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat