11. března 2013

Pivní guláš dle hostinského


hovězí kližka, cibule, rajčatový protlak, paprika, nové koření, jalovec, česnek, muškátový oříšek, feferonky, strouhaný perník, červené víno, černé 10 - ti stupňové pivo, čalamáda

Na sádle podusíme hovězí kližku s červeným vínem 1 - 2 dl a totu směs vydusíme. Zvlášť dusíme cibuli, na 1 kg masa cca 1/2 kg cibule. Když je cibule pěkně dozlatova opečená, přidáme červenou papriku a vzápětí rajčatový protlak a vše dobře promícháme a tuto směs s uvedeným kořením a feferonkou přidáme k masu a dusíme pod pokličkou doměka. Když je maso měkké, přidáme přidáme perník na zahuštění a chuť a taky muškátového oříšku a dusíme doměka. Na další zauštění použijeme suchou opraženou jíšku z hladké mouky. Hustou směs rozředíme černým pivem. Na závěr se může použít čalamáda. Tento gulášek chutná výborně a snad nelépe ohřívaný a to na druhý den.


Žádné komentáře:

Okomentovat