hovězí kližka, cibule, rajčatový protlak, paprika, nové koření,
jalovec, česnek, muškátový oříšek, feferonky, strouhaný perník, červené víno,
černé 10 - ti stupňové pivo, čalamáda
Na
sádle podusíme hovězí kližku s červeným vínem 1 - 2 dl a totu směs vydusíme.
Zvlášť dusíme cibuli, na 1 kg masa cca 1/2 kg cibule. Když je cibule pěkně
dozlatova opečená, přidáme červenou papriku a vzápětí rajčatový protlak a vše
dobře promícháme a tuto směs s uvedeným kořením a feferonkou přidáme k masu a dusíme
pod pokličkou doměka. Když je maso měkké, přidáme přidáme perník na zahuštění a
chuť a taky muškátového oříšku a dusíme doměka. Na další zauštění použijeme
suchou opraženou jíšku z hladké mouky. Hustou směs rozředíme černým pivem. Na
závěr se může použít čalamáda. Tento gulášek chutná výborně a snad nelépe
ohřívaný a to na druhý den.
Žádné komentáře:
Okomentovat