15. března 2013

Hodolanská omáčka

pár klobásky, 6 větších brambor, pytlík mrazené zeleniny, 2 vařená vejce, masox, 6 nové koření, 6 velký pepř, 2 bobkový list, 2 l vody, kelímek smetany, sůl, 4 lžíce hladké mouky, 250 ml vody 

Do hrnce si dáme vařit 2 litry vody. Přidáme nakrájenou na kostičky klobásku. Oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky, přidáme je do vody s klobáskou, přidáme masox, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl a mrazenou zeleninu. Vaříme do polozmněknutí brambor.V hrnku si rozmícháme 250 ml vody a mouku, přilejeme ji do hrnce a vaříme společně asi 10 minut. Poté přilejeme smetanu a dáme nakrájené vařené vajíčka. Dovaříme asi 5 minut. Ochutnáme a dle chuti se může Hodolanská omáčka dosolit.

Žádné komentáře:

Okomentovat