600 g jelení plece, 50 ml oleje,
2 velké cibule, 3 lžíce pikantnější marmelády, drcený kmín, pepř, česnek, 0,5 l
vývaru (může být z masoxu), 2 lžíce hladké mouky, 0,5 l červeného vína, 80 g
rajčatového protlaku, cukr
Maso nakrájíme na kousky, na
oleji zpěníme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme paprikou, promícháme, vložíme
maso, marmeládu a opečeme. Osolíme, přidáme drcený kmín, pepř, utřený česnek a
mírně podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou do té doby, než se všechna voda
vydusí. Poté zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme vínem, přidáme rajčatový
protlak a dusíme do měkka. Dochutíme, 1 minutu provaříme. Stáhneme z plotýnky a
pod pokličkou necháme 10 minut dojít. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat