11. března 2013

Drůbeží citrónová omáčka

300 ml voda, slepičí bujón, 300 g drůbeží maso, 2 mrkev, menší pórek, citrón, 200 ml sladká smetana, 2 lžíce olej, 2 lžíce hladká mouka, 2 lžíce máslo, sůl, pepř podle chuti

Drůbeží maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek omyjeme a nakrájíme na slabá kolečka. Pokud je větší, ještě podélně rozřízneme. Citrón rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a druhou polovinu nakrájíme na tenké plátky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. V kastrolku rozehřejeme olej a opečeme na něm maso, mrkev a pórek. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme slepičí vývar a třicet minut vaříme až je maso měkké. Vmícháme citrónovou šťávu, smetanu a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec vmícháme jíšku a znovu necháme přejít varem. Drůbeží citrónová omáčka je nejlepší s vařenými těstovinami, na talíři ještě ozdobíme plátky citrónu.

Žádné komentáře:

Okomentovat