9. července 2012

Zelinka-polévka

1/2 l mléka,11 vody,70 g másla,2 lžíce hladké mouky,2 vejce,200 ml sladké smetany, hrstka listů čerstvého špenátu, několik listů hlávkového salátu, petrželová nať,hrstka mladých lístků šťovíku, pažitka, bazalka, sůl
Z poloviny másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/2 1 vody, rozšleháme a 10 minut povaříme. Druhou polovinu másla rozpustíme, přidáme přebrané, omyté, najemno nasekané listy jarních bylinek a krátce osmahneme. Pak zalijeme zbytkem vody,osolíme a přidáme do vařené jíšky. Ještě krátce povaříme na mírném ohni. Za stálého míchání zjemníme polévku smetanou, necháme přejít varem a nakonec do ní vlijeme rozkvedlané vejce.

Žádné komentáře:

Okomentovat