10. července 2012

Zajíc na smetaně

zaječí zadek,150 g slaniny,50 g másla,mrkev, petržel,plátek celeru, cibule,lžička kořenící směsi - Divočina,5 zrnek celého pepře,5 zrnek nového koření,bobkový list,1/2 l kyselé smetany,2 lžíce hladké mouky,ocet, sůl
Zaječí zadek pečlivě odblaníme, omyjeme,hustě protáhneme proužky slaniny a osolíme. Na pekáči rozpustíme máslo,přidáme očištěnou i nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a vše orestujeme.Poté přidáme koření i upravené maso a v troubě upečeme po obou stranách do červena. Během pečení maso podléváme horkou vodou, aby se nám zelenina nepřipálila.Když je maso měkké, vyndáme jej a uložíme v teplém prostředí. Zeleninu propasírujeme přes husté síto do hrnce, který není náchylný k připalování a zamícháme mouku. Za stálého míchání uvedeme do varu a asi 5 minut na mírném ohni povaříme. Sundáme z ohně, zamícháme smetanu a omáčku podle vlastní chuti dochutíme.Měkkou zvěřinu rozkrájíme, srovnáme na mísu a trochu polejeme omáčkou. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku.Zajíce na smetaně podáváme s houskovými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat