10. července 2012

Kuře za 10 minut

středně velké kuře (asi 1,3 kg),80 g másla anebo Zlaté Hané,2 cibule,5 stroužků česneku,lžička italské kořenící směsi, sůl
Kuře omyjeme, osušíme a rozporcujeme tak, abychom získali ploché díly. Tyto osolíme a zlehka posypeme kořenící směsí. Na vhodné pánvi (nejlépe typu Sale či obdobného typu - dobře vodící teplo) rozpálíme tuk, urovnáme kuře a posypeme je nahrubo krájenou cibulí i krájeným česnekem. Přiklopíme pokličkou a dusíme na prudkém ohni. Přesně za 5 minut opatrně cibuli shrneme,porce obrátíme a cibuli opět dáme na maso. Stejným způsobem dusíme dalších 5 minut. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

Žádné komentáře:

Okomentovat