17. června 2012

Hovězí kostky s bramborami a pórkem

600 g hovězího zadního masa, 4 brambory, 4 pórky, 300-400 ml vývaru (i z kostky), 2 vrchovaté lžíce rajčatového protlaku, 200 ml smetany, 0,5 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Maso pokrájíme na malé kostičky a osmahneme je na oleji v nízké míse remosky ze všech stran. Pak je nepatrně osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu oloupané a na malé kostičky pokrájené brambory, přilijeme více vývaru, aby byly ponořené, a společně vaříme doměkka. K měkkému masu a bramborám přidáme na kolečka pokrájený a omytý pórek a dusíme, dokud nezměkne.Potom vše zalijeme smetanou rozmíchanou předem s rajčatovým protlakem, sladkou paprikou a ještě krátce povaříme do zhoustnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat