Koleno očistíme,
zbavíme štětinek a vetřeme do něj sójovou omáčku a nepatrně soli.
Pak jej uložíme do chladničky asi na dvě hodiny. Poté rozehřejeme olej v
hluboké pánvi a koleno na něm ze všech stran opečeme, až kůžička zhnědne.
Opečené koleno přeložíme do kastrolu se silným dnem a dobře přiléhající
pokličkou. Zbylou sójovou omáčku smícháme s vodou, vínem a cukrem, přelijeme jí
maso a na malém příkonu tepla přivedeme tekutinu k varu. Jakmile se začne
vařit, plamen ještě zmírníme a koleno v tekutině asi dvanáctkrát obrátíme.
Potom přiklopený kastrol vložíme do předehřáté, zcela mírné trouby a koleno
pomalu upečeme do měkka. Aby se peklo stejnoměrně, budeme je vždy asi po 20
minutách obracet. Před podáváním maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
Podáváme se suchou vařenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny./pokrm
lze připravovat i z vepřového ramínka atd./
Žádné komentáře:
Okomentovat