2. července 2010

Nadívané kuře s játry

50 g cibule na kostičky, 3 lžíce másla, 50 g dlouhozrnné rýže, 1/8 l masového vývaru, 2 lžíce oleje, 200 g kuřecích jater, 100 g krájených žampionů, 4 lžíce smetany, sůl, pepř, 1 kuře ( 1000 g), 50 g slaniny, 1/4 l bílého vína, 2 lžičky solamylu
Cibuli pokrájenou na kostičky poduste na 2 lžících másla,přidejte rýži,nechte zesklovatět.Zalijte vývarem a nechte 15 minut při nízké teplotě dusit.Na oleji krátce opečte kuřecí játra a houby,játra nakrájejte na kostičky.Obojí smíchejte s rýží a smetanou,osolte a opepřete.Kuře naplňte a zašijte.Slaninu nakrájejte na kostičky a na pekáčku rozpustěte. Vložte kuře,potřete je máslem a pečte,podlévejte vínem. Vypečenou šťávu uvolněte trochou vody.Zbývající víno a solamyl rozmíchejte,nechte přejít varem a ochuťte. Vhodná příloha : Krokety nebo brambory s petrželkou,rajčatový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat