29. června 2010

Bramborová dobrota

1 kg brambor, 3 vejce, 1/2 l mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, tuk, sůl
masová směs : 1/2 kg mletého masa, 1 větší cibule, pepř, sůl
Brambory nakrájíme na plátky. Nádivka : Cibulku osmahnout natuku,přidáme maso, osolíme a opepříme a chvíli restujeme. Do pečící nádoby dáváme postupně plátky brambor a vrstvy nádivky tak,aby poslední vrstva byla z brambor. Po krátkém pečení vše zalijeme nálevem,který připravíme z 1/2 l mléka, 3 žloutků a polohrubé mouky. Osolíme,promícháme a přidáme sníh ze zbylých bílků. Musaku tímto zalijeme a pečeme asi 3/4 hod. ve středně vyhřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat