1. května 2010

Marinády na přípravu domácího králíka

1. 1 velká cibule na plátky, petrželová nať, 1 bobkový list. pepř, šťáva ze dvou citronů. Maso marinujeme 4 hodiny.
2. Sklenice 4% vinného octa, trochu oleje, sůl, pepř, usekaná petržellová nať, kořenová zelenina nakrájená na plátky,1 bobkový list.
3. 0,125 l vinného octa, 0,25 l přírodního červeného vína, 1 velká cibule na plátky, 5 zrn jalovce, 2 bobkové listy, špetka tymiánu.
Vše svaříme a vlahé nalijeme na porce masa.
4. Sklenka portského vína, sklenka 4% vinného octa, několik zrnes pepře, 1 cibule, 1 bobkový list, hřebíček. Marináda sahá jen do poloviny výšky složených porcí masa, které je nutné občas přeložit, obrátit a vždy pečlivě přikrýt.

Žádné komentáře:

Okomentovat