Do kompotové šťávy dáme krystalový cukr, heru a kakao a převaříme. Z teplé směsi odebereme cca 1-1,5 dcl a odložíme. Když směs vychladne - nemusí byť úplně studená, ale vlažná, zamícháme do ní žloutek, mouku, sodu bicarbonu, odkapaný kompot a sníh ze 4 bílků. Vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a vložíme do 175 °C předhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut. Po upečení na ještě horkou lžící naneseme odloženou uvařenou cukrovo-kakaovou směs, která nám vytvoří polevu. Necháme ztuhnout a pokrájíme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat