28. dubna 2010

Koláč z kompotu

1 hrnek kompotové šťávy, 1 hrnek krystalového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 250 g hery,1 vanilkový cukr, 3 lžíce kakaa, 1 lžička sody bicarbony, 4 vejce, 1 odkapaný kompot - nejlepší drobné ovoce (rybíz, angrešt, borůvky větší je vhodné nakrájet)
Do kompotové šťávy dáme krystalový cukr, heru a kakao a převaříme. Z teplé směsi odebereme cca 1-1,5 dcl a odložíme. Když směs vychladne - nemusí byť úplně studená, ale vlažná, zamícháme do ní žloutek, mouku, sodu bicarbonu, odkapaný kompot a sníh ze 4 bílků. Vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a vložíme do 175 °C předhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut. Po upečení na ještě horkou lžící naneseme odloženou uvařenou cukrovo-kakaovou směs, která nám vytvoří polevu. Necháme ztuhnout a pokrájíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat