27. srpna 2016

Kachní stehna s rýži

Pro 4 osoby: 4 kachní stehna, sůl, pepř, lžíce měkkého másla, 200 g dlouhozrnné rýže, 500 ml vývaru (z kostky), 2 bobkové listy, 2 lžíce medu, lžíce směsi sekaných bylinek, 150 g lišek či jiných hub, 2 mrkve, 2 lžíce másla, po 1 lžičce rozmarýnu a tymiánu
Kachní stehna omyjeme, dobře osušíme, osolíme a opepříme. Poté je potřeme měkkým máslem. Do pekáče dáme rýži, vývar a bobkové listy. Navrch položíme stehna a přikryté pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Teplotu zvýšíme na 225 stupňů. Rýži vyjmeme a uchováme horkou. Stehna potřeme medem, posypeme bylinkami a odkryté pečeme dalších 10-15 minut dokřupava. Očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Očistíme lišky. Obě přísady podusíme 5 minut na rozehřátém másle. Přimícháme do rýže, mírně osolíme, přidáme rozmarýn a tymián. Podáváme na ochucené rýži.
Příprava a pečení cca 90 minut, na osobu 640 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat