26. srpna 2016

Dort s angreštovou náplní

200 g polohrubé mouky, ½ balíčku prášku do pečiva, 120 g práškového cukru, 100 g rostlinného tuku, 4 žloutky, 4 bílky, 200 g práškového cukru na sníh, mandle nebo ořechy, tuk na vymazání formy, ½ l angreštové šťávy, solamyl, sladká šlehačka, kompotované ovoce
Nádivka: Do ½ l šťávy z angreštového kompotu zamícháme asi 3 lžíce solamylu a za stálého míchání uvaříme do husta. Do vychladlé kaše lehce vmícháme ušlehanou oslazenou šlehačku a okapané kompotované ovoce. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutky, vypracujeme na vále těsto a rozdělíme na 2 díly. Jeden díl vyválíme, položíme do vymazané dortové formy, potřeme ušlehaným sněhem smíchaným s cukrem, posypeme usekanými mandlemi nebo ořechy a upečeme. Stejným způsobem upečeme 2 díl. Necháme jej vychladnout v dortové formě, potřeme nádivkou, přiklopíme prvním dílem, a to tak, aby sníh byl nahoře. Necháme v chladu ztuhnout. Povrch můžeme ozdobit čokoládovou polevou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat