26. srpna 2016

Iskender kebab

200 g hovězí roštěné, 2 ks hovězí svíčkové, každý po 200 g olivový olej, sůl, pepř, 4 kusy plochého pita chleba (placky),
Omáčka: jogurt, 1 šálek rajského protlaku nebo konzervovaných drcených rajčat, 2 lžíce másla,
Maso osolíme a opepříme. Kousek roštěné dáme mezi dva kousky svíčkové a natlačíme na sebe. Maso zabalíme do potravinové folie a necháme přes noc odležet v mrazničce. Další den před přípravou maso asi na 45 minut vytáhneme, potom ostrým nebo elektrickým nožem nařežeme na tenké plátky. Opékáme na pánvi na čerstvém olivovém oleji. Pita chléb nařežeme na malé kosočtverce a poskládáme na talíř. Na to položíme kousky opečeného masa. Zalejeme omáčkou, kterou si připravíme smícháním rajského protlaku nebo konzervovaných drcených rajčat krátce povařených s několika lžícemi vody. Na konec rozpustíme máslo na pánvi až lehce začne vařit celý talíř jím polijeme a přidáme pár lžic jogurtu. Iskender Kebab podáváme horký. 

Žádné komentáře:

Okomentovat