25. dubna 2013

Výborná rajčatová polévka

800 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, cibule, pepř , sůl, 2 stroužky česneku, kostka masového vývaru, 0,5 citronu, lžička cukru, snítka saturejky

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme rajčata rozkrájená na čtvrtky, zalijeme horkou vodou a rajčata rozvaříme. Pak vše prolisujeme přes cedník nebo rozmixujeme, dolijeme vodou, přidáme masoxovou kostku, osolíme, opepříme, ochutíme šťávou s citronu, rozdrceným česnekem, podle chuti můžeme přidat trochu cukru. Máme-li rádi husté polévky, můžete ještě zahustit moukou rozkvedlanou ve studené vodě a chvíli povařit. Rajčatovou polévku nakonec posypeme nasekanou saturejku.

Žádné komentáře:

Okomentovat