10. září 2012

Guláš s těstovinou

600 - 800 g hovězího předního (klejicha, slabina)., olej., sójové kostky (asi 100 g)., 5 zeleninových paprik., 5 rajčat., větší cibule., 3 stroužky česneku., pepř., sůl., mletý kmín., mletá červená sladká paprika., těstoviny (vrtulky, kolínka)
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, dáme na připravený ohřátý olej podusit. Když dojde šťáva z masa podlijeme ho vodou dokud nebude poloměkké, tehdy přidáme sójové kostky které vyždímáme od vody. Sójové kostky si namočíme den předem do vody. Chvíli spolu vaříme, dokud nevydusí šťávu z masa (vodu). Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájené stroužky česneku, očištěnou a na kostičky nakrájenou papriku, rajčata pořezané na proužky. Guláš posolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a mletou červenou sladkou papriku (můžeme podle chuti přidat i chilli mletou papriku). Dusíme v zelenině, dokud maso nebude měkké. Podáváme s těstovinami popřípadě z bramborami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat