13. srpna 2012

Naložená pikantní vejce

10 vajec, půl litru bílého vína, čtvrt litru octa, 3 lžíce soli, 2 stroužky česneku ,2 feferonky, lžička hořčičného semínka, 2 bobkové listy, 2 bobule jalovce, lžička kuliček nového koření, lžička tymiánu

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a uložíme do sklenice, kterou můžeme uzavřít. Připravíme si marinádu. Víno, ocet a sůl přivedeme prudce k varu, Pak zmírníme a vaříme cca 10 minut. Do horkého přidáme rozkrojené stroužky česneku, nakrájenou feferonku a koření. Nalijeme horké na vejce a necháme alespoň 24 hodin. Uchováváme v ledničce.Vejce jsou kyselá a ostrá. Jsou výborná nakrájená na tenká kolečka na obložený talíř.

Žádné komentáře:

Okomentovat