16. srpna 2012

Mexické nudle

500 g širokých nudlí, červená paprika, konzervu naložených žampiónů, 2 naložené okurky, sklenka rajčatové šťávy, lžíci oleje, chilli koření, sůl, pepř, lžíci hladké mouky, 1 dl smetany, lžíce másla

Osolenou vodu přivedeme k varu, vhodíme do ní nudle,přidáme lžíci oleje a uvaříme do měkka. Papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny scedíme a nakrájíme na plátky.Stejně tak i naložené okurky. Lžíci másla rozpustíme v kastrolu nebo na pánvi, podusíme na něm papriku, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme pěnit. Potom podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a trochu povaříme. Ochutíme solí, chilli kořením, pepřem. Nakonec do omáčky vložíme žampióny a okurky, necháme je pořádně prohřát. Nudle na talíři přelijeme touto omáčkou. Celou porci lze posypat strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat