11. dubna 2012

Vepřovaječná tlačenka

500 g libovějšího vepřového bůčku (možné je použít i plec­ko, ale bez tučného a bez kůže či krkovičku),5 celých vajec,špetka majoránky, lžíce hru­bé mouky, lžíce strouhanky, lžička soli,3 střední i větší stroužky česneku,lžička vegety či jiného koření (např. gulášového),lžička mletého pepře


Maso nakrájíme na kostičky a smíchámi ve větší míse s roz­klepnutými vejci, majoránkou, hrubou moukou, strouhankou, solí, pepřem, rozmačkaným česnekem a vhodným kořením. Vše promícháme - nejlépe rukou, aby se směska dobře spo­jila. Řádně propracovanou hmotu plníme do rukávu na tlačenku (nebo, jak je vidět na snímku, můžeme použít i rukáv na sa­lám), po naplnění ho zavážeme i na druhé straně (zavážeme, konec přehneme a zavážeme ještě jednou) a ve vodě v papi­ňáku vaříme 1 hodinu. Poté vyn­dáme na prkénko, občas obrátí­me a necháme alespoň přes noc na chladném místě vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat