1. dubna 2012

Roštěná s omeletou a párkem


4 roštěnky, 4 vejce, 4 nožičky tenkých párků, cibule, mléko, hladká mouka, koření (bazalka, oregano, rozmarýn) nebo jen petrželka, sádlo, hořčice, sůl

Plátky roštěnek po okrajích nařízneme, dobře naklepeme, osolíme a z jedné strany obalíme v mouce. Vejce našleháme s trochou mléka, kořením a špetkou soli. Upečeme tenké omelety, každou položíme na nepomoučenou stranu roštěnky, potřeme hořčicí a přidáme tenký párek. Roštěnky zavineme a ovážeme nití nebo zajistíme párátkem. Na sádle necháme zesklovatět cibuli, na ni vložíme roštěnky, opečeme a poté dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Příloha: vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat