4
roštěnky, 4 vejce, 4 nožičky tenkých párků, cibule, mléko, hladká mouka, koření
(bazalka, oregano, rozmarýn) nebo jen petrželka, sádlo, hořčice, sůl
Plátky roštěnek po
okrajích nařízneme, dobře naklepeme, osolíme a z jedné strany obalíme v mouce.
Vejce našleháme s trochou mléka, kořením a špetkou soli. Upečeme tenké omelety,
každou položíme na nepomoučenou stranu roštěnky, potřeme hořčicí a přidáme
tenký párek. Roštěnky zavineme a ovážeme nití nebo zajistíme párátkem. Na sádle
necháme zesklovatět cibuli, na ni vložíme roštěnky, opečeme a poté dusíme
doměkka. Podle potřeby podléváme. Příloha: vařené brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat